سئو حرفه ای فروشگاه های اینترنتی / 09122341838

خدمات سئو و بهینه سازی سایتهای شخصی - فروشگاهی-شرکتی و پزشکی و . . .

سئو حرفه ای فروشگاه های اینترنتی / 09122341838

خدمات سئو و بهینه سازی سایتهای شخصی - فروشگاهی-شرکتی و پزشکی و . . .

  • ۰
  • ۰

معرفی بوستر پمپ

بوستر پمپ Booster pumps به مجموعه یک یا چند پمپ گفته می شود که بصورت موازی بواسطه کلکتور های مکش و دمش به یکدیگر متصل شده اند. بوستر پمپ وظیفه تامین دبی و فشار آب مورد نیاز مجموعه آبرسانی و یا آتش نشانی و کشاورزی را بر عهده دارد. بوستر پمپ در لغت به معنی تقویت کننده می باشد.

مجموعه بوستر پمپ بوسیله مدار الکتریکی کنترل می شود. مدار الکتریکی طراحی شده برای بوستر پمپ ها بنا به کاربرد آن ها متفاوت است. در کل، بوستر پمپ ها به دو دسته آبرسانی و آتش نشانی تقسیم می شوند که مدار تابلو برق در نوع آبرسانی می تواند بصورت تدریجی (دور متغیر) و یا تک ضرب (دور ثابت) طراحی گردد. 

در بوستر پمپ آتش نشانی تنها از مدار تابلو برق دور ثابت تک ضرب استفاده می شود چرا که در مواقع خطر و نیاز به بوستر پمپ آتش نشانی می بایست با حداکثر ظرفیت عمل کند.

 

کاربرد بوستر پمپ

1-کاربرد بوستر پمپ در سیستم آبرسانی
 

در ساختمان های وسیع و یا مرتفع که فشار شبکه آب شهری جوابگوی تامین فشار و دبی مورد نیاز نیست از بوستر پمپ آبرسانی استفاده می شود. بگونه ای که آب شهر در منبع ذخیره آب که متناسب با نیاز ساختمان و حجم آبدهی بوستر پمپ طراحی می شود، ذخیره شده و از انجا به سمت بوستر پمپ می رود

 

2-کاربرد بوستر پمپ آتش نشانی

در تمامی سیستم های آتش نشانی استاندارد به جهت تامین آب جعبه های آتش نشانی، هوزریل ها، اسپرینکلرها و .... از بوستر پمپ آتش نشانی استفاده می شود که بر اساس استانداردهای سازمان آتش نشانی میزان هد و دبی آن ها تعیین می شود. تامین آب بوستر پمپ آتش نشانی از منبع ذخیره آب آتش نشانی است این منبع ذخیره معمولا بصورت مشترک با آب مصرفی در نظر گرفته می شود.

 

3-کاربرد بوستر پمپ کشاورزی
 

در برخی از سیستم های آبیاری کشاورزی به جهت تامین نازل های آبرسانی اعم از قطره ای و بارانی با توجه به متراژ دورترین نازل ها و تامین میزان دبی و فشار مورد نیاز هر نازل از بوستر پمپ کشاورزی استفاده می شود.

 

آیا می دانید چطور می توانید  از بین همه انواع متفاوت پمپ و بوستر پمپ بهترین و مناسب ترین پمپ را برای خود انتخاب و خرید نمایید؟
جهت مشاهده راهنمای خرید پمپ کفکش و لجن کش به لینک زیر مراجعه نمایید.
فروش پمپ کفکش

 

اجزای بوستر پمپ
 

مجموعه بوستر پمپ دارای سری تجهیزات مکانیکی و الکتریکی متناسب با ظرفیت آبدهی می باشد.
 

1-الکتروپمپ
 

الکتروپمپ بوستر پمپ می تواند از انواع تک یا چند پروانه، افقی، عمودی، کوپل مستقیم و یا کوپلینگ دار، سه فاز و تکفاز و ... باشد. که بنا به نیاز مجمعه بوستر پمپ تعداد و مدل آن مشخص خواهد شد. ملاک انتخاب پمپ برای بوستر پمپ آبرسانی کارکرد هر دو پمپ است و لذا دبی معمولا بین پمپ ها تقسیم می شود بگونه ای که در صورت کارکرد پمپ اول و عدم پاسخگویی پمپ دوم وارد مدار شده و تامین نیاز می کند. در صورتی بوستر پمپ‌های آتش نشانی الزاما باید مجهز به دو پمپ اصلی باشد. بطوری‌که هر یک از الکتروپمپ‌ ها به تنهایی می‌بایستی هد و دبی مورد نیاز کل را تأمین نماید در این حالت یکی از الکتروپمپ‌ ها بعنوان پمپ اصلی و دیگری بعنوان رزرو با همان مشخصات پمپ اصلی انتخاب می‌گردد. که هریک از پمپ‌ ها از یک پرشر سوئیچ مجزا فرمان می‌گیرند.


پمپ بوستر پمپ

 

2-تجهیزات اندازه گیری و کنترل فشار
 

تجهیزات اندازه گیری و کنترل فشار در بوستر پمپ ها در دو حالت دور متغیر و دور ثابت متفاوت است. در بوستر پمپ های آتش نشانی و یا آبرسانی دور ثابت به تعداد الکتروپمپ ها از پرشرسوئیچ های تک ضرب یک مرحله ای استفاده می شود که فشار هر یک بر اساس نیاز سیستم تنظیم می شود.
پرشر سوییچ بوستر پمپ


در بوستر پمپ های دور متغیر از پرشر ترانسمیتر استفاده می شود پرشر ترانسمیتر فشار خروجی را در لحظات مختلف حس کرده را به اینورتر یا دستگاه دریافت کننده می دهد که طبق آن حالت کارکرد الکترو پمپ ها تغییر می کند.

پرشر ترانسمیتر بوستر پمپ 

3-کلکتور
 

کلکتورها در سیستم بوستر پمپ به دو نوع فولادی سیاه و یا گالوانیزه تقیسم می شوند که در بوستر پمپ آتش نشانی معمولا از لوله های مانسمان یا درزدار فشار قوی سیاه استفاده می شود که پس از ساخت توسط ضد زنگ و رنگ پوشش داده می شود. کلکتور در بوستر پمپ آبرسانی یا از لوله و اتصالات گالوانیزه بصورت فیتینگی ساخته می شود و یا بوسیله لوله های مانسمان یا درزدار فشار قوی با آبکاری گالوانیزه گرم تولید می شود.

 


کلکتور بوستر پمپ

 

 

4-تابلو برق
 

تابلو برق ها بنا به نوع بوستر پمپ از نوع دور ثابت یا دور متغیر هستند که می توانند دارای امکانات متفاوتی باشند. بدنه تابلو برق ها معمولا از نوع گالوانیزه با پوشش رنگ الکترواستاتیک با ضخامت مناسب با ابعاد تابلو است. تابلو برق بوستر پمپ می تواند دارای نمایشگر جهت نمایش حالات کارکرد بوستر پمپ و امکان تنظیمات باشد.

 

تابلو برق بوستر پمپ

 

 

5-منبع تحت فشار
 

منبع تحت فشار در بوستر پمپ ها جهت جلوگیری از ضربه قوچ و کارکرد کمتر الکتروپمپ ها و تثبیت فشار در سیستم لوله کشی استفاده می شود. منابع تحت فشار در خروجی الکتروپمپ ها نصب می شود و فشار آب خروجی منبع، مستقیما به منبع وارد می شود. منابع تحت فشار بنا به نوع و کاربرد و قدرت بوستر پمپ ها در انواع دیافراگمی قابل تعویض تیوپی قابل تعویض در فشار های کاری مختلف 8 بار، 10 بار، 16 بار تا دمای 60 الی 90 درجه سانتی گراد از برندهای مختلف انتخاب می شوند.

 

منبع تحت فشار بوستر پمپ

 

 

6-شیر آلات
 

شیر آلات بکار رفته در بوستر پمپ ها به نسبت دبی و فشار کاری به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. معمولا از سایز 3 اینچ به بالا از شیرآلات چدنی و در سایزهای پائین تر از نوع برنجی استفاده می گردد. فشار کاری شیرآلات بکار رفته در بوستر پمپ بسته به فشار کاری می توان از نوع PN16 – PN10 و یا PN20 و یا بالاتر انتخاب نمود.


شیر آلات بوستر پمپ

 

7-لرزه گیر
 

لرزه گیرها در بوستر پمپ ها معمولا از نوع لاستیکی مهاردار انتخاب می شند که به دو حالت می توان آنها را نصب کرد حالت اول روی کلکتورهای اصلی ورودی و خروجی در کل به تعداد دو عدد و حالت دوم در ورودی و خروجی هر پمپ به ازای هر پمپ دو عدد. رنج فشار لرزه گیرها بسته به ظرفیت بوستر پمپ متفاوت است.
لرزه گیر بوستر پمپ

 

کاربرد بوستر پمپ دور ثابت

از بوستر پمپ‌ دور ثابت عموماً‌ جهت سیستم‌های کوچک آبرسانی که به طبع قدرت الکتروموتور نیز در آنها پایین‌تر است و مصرف برق نیز در آنها کمتر است استفاده می‌گردد.
 

استفاده از بوستر پمپ دور ثابت در سیستم های آتش نشانی و اطفا حریق

 

از بوستر پمپ های دور ثابت در سیستم‌های آتش‌نشانی و اطفاء حریق می توان استفاده نمود . چرا که استفاده از این بوستر پمپ‌ ها بصورت استفاده دائمی نیست و در صورت استفاده، به حداکثر دور موتور و قدرت الکتروپمپ‌ ها نیاز است. جهت استهلاک کمتر در سیستم‌های اطفاء حریق بزرگ که سایز تجهیزات و قدرت الکتروموتورها در آنها بالاتر می باشد ، می‌توان از الکتروپمپ‌های جوکی به صورت موازی استفاده نمود .
 

الکترو پمپ های جوکی
 

جوکی پمپ به الکتروپمپ کوچکی گفته می‌شود که در بوستر پمپ‌ ها به صورت موازی با الکتروپمپ‌ های اصلی نصب می‌گردد و وظیفه ثابت نگه داشتن فشار و دبی در زمان خاموشی پمپ های اصلی و جبران افت فشار اعم از نشتی و مصرف‌های جزئی را بعهده دارد.
 

چگونگی عملکرد بوستر پمپ های دور ثابت

در کنترل مجموعه بوستر پمپ به روش دور ثابت پمپ های بوستر پمپ در تمام مدت کارکرد، دور ثابت و مشخصی داشته و در زمان عدم نیاز به کارکرد هد پمپ ، توسط سیستم کنترل، تشخیص و خاموش می شوند.

به عنوان مثال :
در مجموعه بوستر پمپ که دارای 3 پمپ می باشد در صورتی که میزان مصرف کم باشد یک پمپ کار می کند و با افزایش مصرف پمپ دوم و سپس پمپ سوم وارد مدار خواهد شد. و به همین روش نیز بصورت عکس خاموش خواهند شد.

در چنین روشی زمان روشن و خاموش شدن پمپ و میزان استراحت هر پمپ ، محاسبه و بر اساس آن حجم مخزن تحت فشار و هد و دبی پمپ مشخص می شود. در نتیجه اگر در محاسبات فاصله توقف بین زمان خاموشی تا روشن شدن پمپ را افزایش دهیم ، حجم منبع تحت فشار نیز افزایش خواهد یافت و به طبع آن دبی پمپ نیز بیشتر خواهد شد. با شروع مصرف ابتدا آب ذخیره شده در منبع تحت فشار به ساختمان ارسال خواهد شد که این امر باعث کاهش فشار در قسمت خروجی بوستر پمپ می شود. این تغییرات فشار توسط پرشر کنترل یا کنترل کننده فشار اندازه گیری و با کاهش فشار قسمت خروجی بوستر پمپ به میزان  تنظیم شده روی پرشر کنترل ، پمپ اول بوستر پمپ روشن می شود.
اگر میزان مصرف آب کمتر از دبی پمپ روشن شده باشد ، پمپ علاوه بر تامین آب مصرف شده ، آب مورد نیاز تکمیل ظرفیت منبع تحت فشار را نیز تامین می کند. بدین صورت پس از گذشت مدتی فشار مجددا بالا رفته و با رسیدن میزان فشار به مقدار تنظیم شده پرشر کنترل پمپ خاموش خواهد شد.

این سیکل تا زمانی که مصرف وجود داردتکرار خواهد شد اما اگر میزان مصرف بیش از دبی پمپ باشد ، پمپ روشن شده جوابگوی نیاز آب مصرفی نبوده و در نتیجه فشار باز هم کاهش خواهد یافت. این اتفاق تا رسیدن فشار به مقدار تنظیم پرشر سوییچ دوم ( یا مرحله دوم پرشر کنترل مرحله ای) و روشن شدن پمپ دوم ادامه خواهد یافت. عملکرد سیستم برای خاموش شدن همانند سیکل روشن شدن آن می باشد.

در سیستم کنترل بوسترپمپ به صورت دور ثابت یا on-off(خاموش - روشن) فشار آب خروجی و به طبع دبی پمپ دائما در حال تغییر می باشد و این تغییرات به وضوح برای مصرف کننده یا ساکنین ساختمان قابل مشاهده می باشد. حتی در موتور خانه های مرکزی که طراحی لوله کشی آب سرد و گرم آنها استاندارد نبوده و یا لوله ها دارای رسوب می باشند، روشن و خاموش شدن پمپ آب موجب تغییر دمای آب خروجی از شیرهای مخلوط حمام ، دستشویی و .. خواهد شد.

در روش کنترل بوستر پمپ دور ثابت تعداد دفعات خاموش و روشن شدن پمپ در 24 ساعت بین 70 تا 300 بار خواهد بود. این تعداد دفعات باعث استهلاک بالای الکتروموتور ، پمپ و همچنین مصرف بلای برق خواهد شد. در الکتروموتورها استهلاک لحظه استارت و راه اندازی ۴ تا ۱۲برابر زمان کارکرد می باشد و همچنین جریان الکتریکی (آمپر) لحظه راه اندازی بین 3 تا 7 برابر زمان کارکرد عادی الکتروموتور می باشد.
 

مزایای بوستر پمپ دور ثابت
 

هزینه پایین
تجهیزات ساده و عدم نیاز به تخصص خاص جهت تعمیر یا راه اندازی
 
معایب بوستر پمپ دور ثابت
 

استهلاک بالا پمپ
ایجاد ضربه قوچ و شوک به سیستم لوله کشی ( برای لوله کشی ها قدیمی و پوسیده بسیار خطرناک می باشند)
فشار متغییر و عدم امکان تنظیم فشار با دیفرنشیال (تغییرات) کم
مصرف برق بیشتر
اشغال فضای بیشتر به واسطه منبع تحت فشار بزرگ
 
بوستر پمپ‌ دور متغیر چیست؟
 

این بوستر پمپ ها با تغییر فرکانس و ولتاژ ورودی به الکترو پمپ ، تعداد دور الکتروموتور را بر طبق فشار آب خروجی از مجموعه بوستر پمپ تنظیم می کنند.
در این سیستم کنترل ، با استفاده از اینورتر یا درایو ، با تغییر فرکانس و ولتاژ به صورت

پمپ هایی که توسط این سیستم در بوستر پمپ هاکار می کند پمپ های معمولی 3 فاز هستند که با اتصال به درایو یا همان اینورتر فرکانس و ولتاژ خاصی را دریافت می کنند.
استفاده از درایو و اینورتر امکان راه اندازی بوستر پمپ با الکتروموتور و پمپ های 3 فاز را با برق تک فاز امکان پذیر می کند. اما در زمان انتخاب الکتروموتور و پمپ باید دقت شود که این تجهیزات امکان کار با برق 3 فاز 220 ولت را داشته باشند.

  • ۹۹/۰۲/۲۵
  • mehdi asgari

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی